Meny

Assad: Syria vil kjempe enda mer innbitt mot terrorisme

Syrere som støtter president Bashar al-Assads regjering, demonstrerer i Damaskus til støtte for regimet etter det vestlige angrepet. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Syrias president Bashar al-Assad sier at de vestlige angrepene mot landets militæranlegg har gjort ham enda ivrigere i kampen mot terrorisme.

– Denne aggresjonen vil bare gjøre Syria og dets folk enda mer besluttsomt når det gjelder å fortsette kampen og knuse terrorisme i hver eneste krok av landet, sa Assad i sin første offentlige reaksjon på det amerikansk-britiske-franske angrepet natt til lørdag.

Uttalelsen ble ifølge Assads kontor gitt i en samtale som Assad har hatt med Irans president Hassan Rouhani, en av Assads nærmeste allierte.

Rouhani selv uttalte lørdag at angrepet mot Syria vil føre til ødeleggelse i Midtøsten.

VIDEO: Her kommer Assad på jobb etter det vestlige angrepet (saken fortsetter under videoen)

Les også: Frankrike truer med nye angrep hvis kjemiske våpen blir brukt igjen

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei anklager samtidig lederne for USA, Storbritannia og Frankrike for «militær kriminalitet».

Det er ikke kommet meldinger om at noen ble drept i angrepet, men flere militæranlegg skal ha blitt truffet av krysserrakettene som ble avfyrt av de tre vestlige landene.

Les også: Syria: Her kommer Assad på jobb morgenen etter angrepet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært