Solberg vil ha norsk sjømat inn i  mexicanernes taco

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna Solberg troppet torsdag opp i Mexico by for å hjelpe en stjernekokk med inspirasjon til fredagstacoen. Håpet er at mexicanerne skal omfavne norsk fisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Havet her er varmt og vi har ikke arter som torsk eller laks. Men norsk sjømat har god kvalitet og jeg tror mexicanere vil spise mer av det, sier stjernekokk Enrique Olvera til NTB.

Taco er like mexicansk som brunost er norsk, men den mexicanske nasjonalretten smaker, i motsetning til brunost, også veldig godt med fisk. Derfor var stjernekokken, som driver restauranten Pujol i Mexico by, leid inn under et arrangement på den norske ambassaden i hovedstaden torsdag kveld.

Oppdraget var vise nye måter mexicanere kan bruke norsk fisk i tradisjonelle retter. Han fikk hjelp av den norske statsministeren til å anrette en fisketaco.

– Torsk og laks er noe mexicanere må bli mer vant til å bruke utover enn til jul, men torsk brukes allerede i gatemat som serveres her i Mexico. Da spesielt i sandwicher. Vi har også begynt å bruke norsk sjømat på Pujol, sier Olvera.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor ble det sendt 2,6 millioner tonn sjømat ut av Norge til markeder over hele verden, noe som var ny rekord. Med over 100 millioner innbyggere er Mexico er stort marked, men foreløpig spiser mexicanerne nesten bare norsk fisk til jul.

Norges sjømatråd håper derfor at mannen bak restauranten som er rangert som den 20. beste restauranten i verden, skal inspirere mexicanerne til å putte norsk fisk i tradisjonelle mexicanske retter.