Meny

Trump og May enige om at kjemiske angrep må føre til reaksjoner

Storbritannias statsminister Theresa May snakket med Donald Trump på telefon fredag kveld. Foto: Joe Giddens / PA / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
USAs president Donald Trump og Storbritannias statsminister Theresa May er enige om at bruken av kjemiske våpen i Syria ikke må gå ubemerket hen.

De to allierte statslederne snakket med hverandre på telefon sent torsdag kveld. Ifølge en pressemelding fra den britiske regjeringen er de enige om å jobbe tett sammen om en «internasjonal respons» på det påståtte kjemiske angrepet i Douma i Syria i helgen.

– De er enige om behovet for å forhindre ytterligere bruk av kjemiske våpen av Assad-regimet, heter det i uttalelsen. Videre peker de på at den syriske presidenten Bashar al-Assad og hans regime har etablert «et farlig atferdsmønster».

Syria og deres allierte, Russland, har benektet enhver bruk av kjemiske våpen.

(©NTB)

Populært