Meny

SOHR: Viktige bygninger i Damaskus er blitt evakuert

Forsvarsdepartementet og hærens hovedkvarter i Syrias hovedstad Damaskus er blitt evakuert av frykt for et amerikanskledet angrep, ifølge eksilgruppen SOHR.

– Bygningene tilhørende forsvarsdepartementet og hærens hovedkvarter har stått tomme i to døgn, heter det i en uttalelse fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Det syriske regimet har evakuert bygningene av frykt for at de kan bli mål for USA-ledede angrep i kjølvannet av det antatte kjemiske angrepet mot byen Douma lørdag.

Regimets styrker har også evakuert militære flyplasser og hærbaser utenfor hovedstaden, ifølge SOHRs opplysninger.

Myndighetene i Damaskus har ikke bekreftet opplysningene.

En kilde i en regjeringsvennlig militsgruppe sier imidlertid til AFP at evakueringen er iverksatt. Vedkommende legger til at det er forventet at USA vil informere Russland før et angrep finner sted.

USAs president Donald Trump uttalte onsdag på Twitter at «missilene kommer» som svar på det antatte kjemiske angrepet. Det vil i så fall ikke være første gang han beordrer angrep mot syriske stillinger. I fjor sendte USA en kryssermissil mot en syrisk luftbase som svar på et saringassangrep som FN senere slo fast var utført av det syriske regimet.

(©NTB)

Populært