Meny

Britiske myndigheter: Julia Skripal ønsker ikke russisk hjelp

Julia Skripal ønsker ingen hjelp fra Russlands ambassade i London, ifølge den britiske regjeringen. Bildet er hentet fra Skripals Facebook-profil. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: AP
Julia Skripal, som sammen med sin far ble utsatt for nervegift i Salisbury, ønsker ikke å ta imot hjelp fra den russiske ambassaden i London, ifølge britisk UD.

– Vi har tidligere viderebrakt tilbudet om konsulær bistand til Julia fra den russiske ambassaden. Hun står fritt til å avgjøre om hun ønsker å ta imot dette. Fram til nå har vi forstått det slik at hun ikke har gjort det, sier en talsmann for det britiske utenriksdepartementet onsdag.

Julia Skripal ble denne uken utskrevet fra sykehuset i Salisbury.

Les også:   Julia Skripal utskrevet fra sykehus

Storbritannia har anklaget Russland for å stå bak nervegiftangrepet i den britiske småbyen i begynnelsen av mars, noe russiske myndigheter har blankt avvist.

Russiske myndigheter har også bedt om tilgang til Julia Skripal og hennes far, den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal, som fortsatt er innlagt på sykehus. Begge to er russiske statsborgere. Julia var før forgiftningen bosatt i Russland. Hun var på besøk hos faren da de to ble forgiftet.

Les også:  Avis: Storbritannia vil tilby Skripal ny identitet

Populært