Stoltenberg: NATO er i dialog med USA om Syria

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg advarer mot konsekvensene en væpnet konflikt med Nord-Korea vil få. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg advarer mot konsekvensene en væpnet konflikt med Nord-Korea vil få. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NATO-sjef Jens Stoltenberg sier forsvarsalliansen er i dialog med USA om en reaksjon på det angivelige kjemiske angrepet i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan ikke gå inn på innholdet i de drøftingene, men USA og andre NATO-land er nøye med å holde NATO oppdatert. Det foregår kontakter og konsultasjoner, og så jobber man først og fremst for å få til en beslutning i FN. Hvis ikke det lykkes, så ser man på andre alternativer, sier Stoltenberg til NRK.

NATO-sjefens uttalelser viser til et møte i FNs sikkerhetsråd tirsdag, der medlemslandene skal ta stilling til to resolusjonsforslag fra Russland og ett fra USA.

Stoltenberg legger vekt på at det er full enighet i NATO-alliansen om at man på det sterkeste skal fordømme bruken av kjemiske våpen, og sier til NRK at det som skjer de neste timene er viktig.

– Det er vanskelig for verdenssamfunnet å bare sitte og se på at kjemiske våpen brukes. Derfor jobbes det i FN, men faren er at man ikke blir enige der, og da er man i en enda vanskeligere situasjon, sier Stoltenberg.

NATO-sjefen var tirsdag i Berlin der han blant annet møtte finansminister Olaf Scholz og statsminister Angela Merkel.