Meny

Sarah Palin: – Vil ikke nøle med å stille som visepresidentkandidat

STØTTET TRUMP: – Hun er en venn og en person av høy kvalitet som jeg har stor respekt for, sa Donald Trump etter Sarah Palins euforiske utbrudd for tilhørerne: – Han er fra privat sektor, ingen politiker. Kan jeg få et halleluja? i januar i 2016. Foto: Mary Altaffer / AP
Tidligere visepresidenthåp og Trump-tilhenger Sarah Palin (54) sier hun ikke vil nøle med å stille som kandidat igjen.

Det gjør hun kort tid etter at hun var hovedtaler på en middag holdt til inntekt for det republikanske partiet på president Donald Trumps fasjonable anlegg Mar-a-Lago i Florida i mars.

– Det må være fantastisk for førstefamilien å være her. Det må være et kjærkomment avbrudd fra å svømme i «sumpen» (Trumps kallenavn på det politiske Washington, red. anm.), innledet Sarah Palin, ifølge The Washington Post.

Palin har en fortid som guvernør i Alaska, og har i likhet med president Donald Trump vært en omstridt politisk skikkelse kjent for svært friske uttalelser. I 2008 var hun visepresidentkandidat for republikanske John McCain, som tapte for Barack Obama.

Søndag kveld var Palin gjest hos Mark Levin i Fox News, kanalen der hun i flere år var kommentator etter at hun brått trakk seg som guvernør i 2009 – før perioden hadde løpt ut. På spørsmål fra Levin om hun var glad for at hun stilte som visepresidentkandidat, svarte hun:

– Kjempet for sannheten

– Å, ja! Jeg vil ikke nøle med å gjøre det igjen, sa Palin, og utdypet, ifølge The Hill:

– Jeg ville stått hardere opp mot flere av dem som prøvde å få meg til å bli noe jeg ikke var under kampanjen. Jeg ville ha slåss i mot, og fått ut mer sannhet - men ja!

Under valgkampen i 2008 ble Palin anklaget for å ha misbrukt sin guvernørmakt for å sparke Alaskas politisjef, som hevdet han ble avskiltet fordi han ikke ville avskjedige en politimann skilt fra Palins yngre søster. En rapport konkluderte med at hun hadde brutt delstatens etiske regelverk, men Palin anket, og fikk medhold i at hun hadde opptrådt korrekt.

Kristenkonservative Palin er kjent som en ihuga motstander av sex før ekteskapet, abort og samkjønnet ekteskap. Kort tid før valget i 2008 ble det brukt mot henne at hennes 17 år gamle, ugifte datter var gravid i femte måned - noe for øvrig Barack Obama mente var helt irrelevant for valgkampen.

I samtalen med Fox News var den daværende valgkampen et tema. I en bok om denne, «Game Change», ble det hevdet at John McCains team måtte holde den noe ustyrlige Palin i tøylene.

Les også: Hvem vil forsvare Trump?

– Sjokkerende

Men til Fow News – som for øvrig er president Trumps favorittmedium – sa Palin at hun heller var overrasket over at de ikke støttet henne i den urettferdige behandlingen hun ble utsatt for i mediene i 2008.

STØTTER: Tidligere visepresidentkandidat Sarah Palin i en tale der hun støttet kandidaturet til Roy Moore i september. Han tapte. Foto: Brynn Anderson / AP

– Jeg var overrasket, fordi jeg lå så høyt på meningsmålingene i Alaska, og ble så godt likt av folket. Det var sjokkerende at kampanjen ikke forsvarte meg mer. Men da var inntrykket av Sarah Palin og Palin-familien allerede skapt, sa 54-åringen, og la til:

– Og det er vanskelig å få bjeller som har ringt, til ikke å ha ringt.

Sarah Palin har vært en av frontfigurene for den såkalte tea-partybevegelsen, som er sterk motstander av offentlig pengebruk og vil minske skattene. Under Trumps presidentvalgkamp var hun blant hans støttespillere, og stilte på talerstolen sammen med ham allerede i januar 2016.

Aktuelt: Trump raser etter at FBI raidet kontorene til advokaten hans

Halleluja!

– Hun er en venn og en person av høy kvalitet som jeg har stor respekt for, sa Donald Trump før Palins euforiske utbrudd for tilhørerne:

– Han er fra privat sektor, ingen politiker. Kan jeg få et halleluja?

Og, etter mer enn å ha insinuert at Barack Obama er en feiging:

– Er dere klare for en øverstkommanderende som vil la våre krigere gjøre jobben sin, og knuse IS?

I likhet med Donald Trump hudfletter hun «the establishment» og deres politiske korrekthet:

– De etablerte kandidatene har iført seg en politisk korrekthet som en selvmordsbombervest, sa hun fra talerstolen da hun sto ved siden av Trump i 2016.

Her er noen av høydepunktene fra talen på video, gjengitt i The Telegraph.

Les også: Rådgiver advarer Trump: – Skaff deg god juridisk hjelp, nå kommer stormen

Populært