Meny

Israelske ministre forsvarer omstridt video der palestiner blir skutt

Israels minister for offentlig sikkerhet, Gilad Erdan (t.v.), her sammen med statsminister Benjamin Netanyahu, transportminister Yisrael Katz, energiminister Yuval Steinitz og teknologiminister Ofir Akunis, støtter soldatene som i en mye omtalt video skyter en palestiner. Foto: Sebastian Scheiner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
To israelske ministre støtter soldatene som i en mye omtalt video jubler etter å ha skutt en palestiner.

I videoen snakker de to mennene sammen på hebraisk, før en av dem avfyrer skudd mot en tilsynelatende ubevæpnet palestiner. Etterpå er mennene tydelig fornøyde.

– Wow! For en video! Yes! utbryter en av dem.

Videoen, som angivelig er filmet på Gazastripens grense mot Israel, ble mandag spredt både på sosiale medier og i internasjonal presse.

Den kommer dermed i en periode der det israelske militæret har måttet tåle voldsom kritikk for en rekke drap på grensen til Gazastripen. Minst 31 palestinere er drept siden slutten av mars, som følge av flere demonstrasjoner i området.

«Menneskelig reaksjon»

Tirsdag tar Gilad Erdan, Israels minister for offentlig sikkerhet, de to soldatene i forsvar.

– Den (videoen) viser ikke skudd mot flere personer, men mot en terrorist som nærmer seg grensen i en uautorisert sone, kommende fra et område kontrollert av Hamas-terrorister, sier Erdan til israelsk radio.

Måten de to soldatene reagerer på etter å ha skutt palestineren, beskriver Erdan som en «menneskelig reaksjon» fra soldater konfrontert med en «anspent situasjon».

– Useriøst

Også utdanningsminister Naftali Bennett fra landets mest høyreorienterte parti, mener soldatene handlet på en god måte.

– Å dømme soldater fordi de ikke uttrykker seg elegant mens de forsvarer grensene våre, er useriøst, sier han.

I tillegg til de minst 31 drepte palestinerne, er flere hundre personer såret i sammenstøt mellom israelske soldater og palestinske demonstranter siden slutten av mars.

(©NTB)

Populært