Meny

Hellas skjøt varselskudd mot tyrkisk helikopter

Greske soldater har skutt varselskudd mot et tyrkisk helikopter som var kommet nær den greske øya Ro, som ligger like utenfor den tyrkiske kysten.

Det tyrkiske helikopteret hadde nærmet seg øya med lav høyde da det ble tvunget til å snu av greske styrker som skjøt varselskudd mandag kveld, melder den statlige fjernsynskanalen ERT med henvisning til forsvarsdepartementet i Aten tirsdag.

– Ordren om å skyte varselskudd for å tvinge helikopteret til å komme seg unna fant sted i lys av opptrappede overvåkingstiltak innført som følge av den økte spenningen med Tyrkia, sier en gresk kilde.

Vedkommende legger til at helikopteret skal tilhøre den tyrkiske kystvakten og at det fløy langs den ytre grensen av luftkontrollsonen som skiller de to landene. Kilden legger til at senere analyser av radar viste at helikopteret ikke hadde brutt gresk luftrom.

Den greske hæren har ikke bekreftet hendelsen. I februar seilte et tyrkisk kystvaktskip inn i et gresk kystvaktskip i det sørøstlige Egeerhavet.

De to NATO-landene og nabolandene har i flere tiår vært uenige i synet på maritime rettigheter og status for den delte øya Kypros.

Øya Ro ligger om lag 2 kilometer fra den tyrkiske fastlandskysten, har et areal på 2,6 kvadratkilometer og er ubebodd. Eneste greske tilstedeværelse er en liten gresk militærenhet.

(©NTB)

Populært