Flere hundre flyavganger kanselleres som følge av tysk streik

Omkring 800 Lufthansa-flygninger er kansellert som følge av streik i tysk offentlig sektor. (AP Photo/Michael Probst, file)
Omkring 800 Lufthansa-flygninger er kansellert som følge av streik i tysk offentlig sektor. (AP Photo/Michael Probst, file) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omkring 90.000 personer berøres når tysk flyplasspersonell tas ut i streik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Streiken tvinger Lufthansa til å kansellere halvparten av sine 1600 planlagte flygninger til og fra flyplasser i Frankfurt, München, Köln og Bremen, opplyser selskapet i en pressemelding.

Også andre flyselskaper har måttet kansellere avganger tirsdag.

Blant annet har SAS kansellert alle sine flygninger mellom Skandinavia og Frankfurt og München, opplyser selskapet til TT. Det er snakk om 26 avganger totalt.

Streiken på de tyske flyplassene skal etter planen vare i én dag, ifølge den tyske fagforeningen Verdi.

Nordmenn rammes

Kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor opplyser til NTB at det har vært kanselleringer i flytrafikken også fra norske flyplasser tirsdag.

– En del fly er allerede kansellert, og det vil trolig bli flere kanselleringer fram til streiken er over, sier Løksa.

Ifølge Avinors nettsider er fem flygninger fra Oslo lufthavn til Frankfurt og München kansellert før klokken 10 tirsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Interkontinentale avganger

På Köln Bonn lufthavn er også brannmannskapene tatt ut i streik, slik at alle avganger til og fra flyplassen er kansellert.

Totalt 58 av de flere hundre avlyste flygningene, er interkontinentale.

I tillegg til flytrafikken rammes offentlige svømmehaller, barnehager, kollektivtransport og juridiske tjenester i Tyskland.

Først på søndag gjenopptas lønnsforhandlingene som har utløst streiken. Fagforeningene ber om en lønnsøkning på seks prosent for omkring 2,3 millioner arbeidstakere i tysk offentlig sektor.