Meny

Indonesia oppbringer slaveskip etter dramatisk jakt på havet

Indonesiske myndigheter har oppbrakt et angivelig slaveskip etter tips fra Interpol. Skipet ble bordet etter en dramatisk jakt til havs.

Det statsløse skipet STS-50 har et omdømme for å være noe tilnærmet et slaveskip, med lave eller ingen lønninger og elendige arbeidsforhold.

STS-50 stakk til sjøs og slapp unna kontroll både i Kina og Mosambik, men landene i Sørøst-Asia ble varslet av Interpol da det nærmest seg deres farvann. Skipet ble innhentet fredag rundt 95 kilometer utenfor kysten av Aceh-provinsen.

En talsmann for den indonesiske marinen sier at det er 20 indonesiere, to ukrainere og åtte russere om bord, inkludert kapteinen. Alle er tatt inn til avhør. Indonesierne sier at de ikke får lønn og at pass og andre papirer er blitt beslaglagt.

Talsmannen sier at hans landsmenn har arbeidet om bord i ti måneder uten lønn og at dette ses på som ren slavedrift. Det 258 meter lange skipet er registrert i det lille afrikanske landet Togo. Det har tidligere seilt under japansk, sørkoreansk og mosambikisk flagg.

Skipet er utstyrt med en type nett som er forbudt i mange farvann. Indonesiske myndigheter går hardt fram mot skip som driver ulovlig fiske. Mange er regelrett blitt senket til havs eter at mannskapet er tatt hånd om.

(©NTB)

Populært