Meny

Analyse: USAs budsjettunderskudd vil passere en billion dollar i 2020

President Donald Trumps seneste politikk kommer trolig til å bidra til økt amerikansk statsgjeld, ifølge Kongressens budsjettkontor. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB scanpix. Foto: Evan Vucci / AP
USAs budsjettunderskudd vil passere en billion dollar i 2020, ifølge en fersk analyse gjort av Kongressens budsjettkontor.

Ifølge budsjettkontoret kommer det økte underskuddet blant annet som et resultat av USAs nylige skattereform og årets budsjettavtale på 1.300 milliarder dollar.

Budsjettunderskuddet for inneværende år ventes å stige til 804 milliarder dollar, ifølge budsjettkontoret.

I analysen skriver de at økt økonomisk aktivitet som følge av Trumps mye omtalte skattereformen alene vil føre til en årlig BNP-økning på 0.7 prosent, men de slår samtidig fast at denne økningen trolig ikke vil være nok til å kompensere for tapte skatteinntekter.

Les også:  USAs budsjettunderskudd øker kraftig

USAs regjering har tidligere lovet at skattekuttene ville betale for seg selv. Dette gjennom økt økonomisk aktivitet, flere ansettelser og høyere lønninger.

– Vi har vunnet en historisk seier for det amerikanske folket, sa president Donald Trump da skattereformen gikk igjennom i desember.

Reformen gikk igjennom i et kvartal der USA hadde høye økonomisk vekst. Om USA hadde hatt samme vekst i hele 2017 som i det siste kvartalet, ville amerikansk økonomi vokst med 2,9 prosent.

Trump og Republikanernes skattereform, samt Trumps planlagte omfattende forsvarsinvesteringer, har gjort at flere økonomer forventer fortsatt høy vekst i 2018 og 2019. De forventer imidlertid at veksten vil avta noe i 2020.

Populært