Meny

Putin advarer mot «provokasjoner» etter mistenkt giftangrep i Douma

Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
I en telefonsamtale med Angela Merkel advarte Vladimir Putin mot «provokasjoner» og spekulasjon etter det mistenkte giftangrepet i den syriske byen Douma.

– Lederne utvekslet sine meninger om situasjonen i Syria, inkludert vestlige lands beskyldninger om at den syriske regjeringen har tatt i bruk kjemiske våpen, heter det i en uttalelse fra Kreml mandag.

– Fra russisk hold ble det understreket at provokasjoner og spekulasjoner er uakseptabelt, står det videre.

Uttalelsen viser til en telefonsamtale mellom Russlands president Vladimir Putin og Tysklands statsminister Angela Merkel tidligere samme dag.

Les også: Russland: Ingen tegn til giftangrep i Douma

Tema for samtalen var det angivelige kjemiske angrepet mot Douma lørdag. Lokale kilder i den opprørskontrollerte byen sier minst 40 mennesker ble drept, deriblant mange barn.

Tyske myndigheter har meddelt at statsminister Merkel «fordømte gassangrepene i den syriske byen Douma» overfor Putin i telefonsamtalen.

Både USA og EU mener mye tyder på at syriske regjeringsstyrker brukte kjemiske våpen mot sivile i Douma. Russland er på sin side en nær alliert av Assad, og tidligere mandag sa utenriksminister Sergej Lavrovat russiske eksperter har undersøkt byen Douma, uten å finne spor etter et eventuelt giftangrep.

– De fant ingen spor av klor eller andre kjemiske stoffer brukt mot sivile, hevdet Lavrov på en pressekonferanse i Moskva mandag.

Les også: Anklager om bruk av giftgass i Syria skal granskes

Populært