Meny

Theresa May fordømmer «barbarisk» angrep med kjemiske våpen

Se video: Storbritannias statsminister Theresa May fordømmer det antatte giftangrepet i Syria, og kaller angrepet barbarisk.
Storbritannias statsminister Theresa May mener det antatte giftangrepet i den syriske byen Douma vitner om en skamløs brutalitet.

– Storbritannia fordømmer bruken av kjemiske våpen på det sterkeste, sier May.

Hun kaller angrepet i Douma barbarisk og viser til at det var rettet mot uskyldige sivilpersoner, mange av dem barn.

– Hvis bekreftet, er det nok et eksempel på Assad-regimets brutalitet og skamløse mangel på respekt for egen befolkning og plikten til ikke å bruke slike våpen, sier May.

Syrias president Bashar al-Assad og hans regime og støttespillere må stilles til ansvar hvis det viser seg at det er de som står bak, krever den britiske statsministeren.

– Hendelsene i Douma passer inn i et urovekkende bredere mønster av aggressive handlinger og brudd på veletablerte internasjonale normer, sier May.

Hun beskylder Russland for å ha bidratt til å muliggjøre slike regelbrudd, blant annet gjennom gjentatte vetoer i FN sikkerhetsråd. Den britiske statsministeren ser også en parallell i giftangrepet i Salisbury, som britene mener det høyst sannsynlig er Russland som står bak.

Det er ventet at angrepet i Douma vil komme opp i Sikkerhetsrådet allerede mandag kveld.

Populært