Russland: Ingen tegn til giftangrep i Douma

Russlands utenriksminister under et møte med Kinas forsvarsminister Wei Fenghe i Moskva i forrige uke. Foto: AP/NTB scanpix
Russlands utenriksminister under et møte med Kinas forsvarsminister Wei Fenghe i Moskva i forrige uke. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske eksperter i Douma i Syria har ikke funnet noe som tyder på et giftangrep mot sivile, hevder Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland er en nær alliert av Syrias president Bashar al-Assad, og Lavrov sier russiske militære eksperter har besøkt Douma.

– De fant ingen spor av klor eller andre kjemiske stoffer brukt mot sivile, hevdet Lavrov på en pressekonferanse i Moskva mandag.

Både USA og EU mener mye tyder på at syriske regjeringsstyrker brukte kjemiske våpen mot sivile i Douma 7. april. USAs president Donald Trump har varslet at «dyret Assad» vil måtte betale en høy pris.

Lokale kilder i opprørskontrollerte Douma sier minst 40 mennesker ble drept i angrepet, deriblant mange barn. Men opplysningene om bruk av giftgass er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) sier de skal granske saken.