Meny

2.000 franske politifolk satt inn for å jage bort flyplass-demonstranter etter ti år

De 100 siste av de franske aktivistene som siden 2008 har hindret myndighetene fra å bygge ny flyplass i Nantes, har nå blitt fjernet av 2.000 politifolk.

Over 2.000 politifolk deltok i den siste offensiven mandag for å fjerne de rundt 100 siste standhaftige aktivistene som fortsatt holdt til på stedet.

Det gikk ikke fredelig for seg. Politiet ble møtt med bensinbomber og barrikader laget av brennende bildekk og trepaller, og måtte svare med å fyre av tåregass mot aktivistene. En politikonstabel ble påført skader i et øye, ifølge innenriksdepartementet, og sikkerhetskilder opplyser at en person ble pågrepet.

Den franske regjeringen skrinla i januar i år den 50 år gamle planen om å bygge ny flyplass i Nantes vest i landet. Aktivistene fikk da beskjed om å fjerne seg fra området innen våren. Men noen av aktivistene, blant dem antikapitalister, bønder og miljøaktivister, krevde å få fortsatt være på stedet som de siden 2008 hadde gjort om til et utopisk eksperiment for hvordan man kan leve uten å være avhengig av resten av samfunnet.

Franske myndigheter forsøkte å fjerne aktivistene i 2012, men mislyktes.

(©NTB)

Populært