Orbán får gratulasjon fra EU 

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker gratulerer Ungarns statsminister Viktor Orbán og hans parti Fidesz med den klare valgseieren. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker gratulerer Ungarns statsminister Viktor Orbán og hans parti Fidesz med den klare valgseieren. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil mandag skrive til Ungarns statsminister Viktor Orbán for å gratulere ham med den «klare» valgseieren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Junckers pressetalsmann Margaritis Schinas.

Juncker og Orbán vil også snakke sammen på telefon på tirsdag for å diskutere saker av felles interesse, forteller han.

– Kommisjonen ser fram til å samarbeide med den nye ungarske regjeringen om de mange felles utfordringene vi står overfor i månedene som kommer, sier Schinas.

Orbán har vært på kollisjonskurs med EU-kommisjonen i en rekke spørsmål, og EU-kommisjonen har gitt uttrykk for sterk bekymring for undergraving av demokratiet, rettsstaten og sivilsamfunnet i Ungarn.

EU er en union av demokratier og verdier, understreker Schinas.

– Juncker og Kommisjonen mener at det å forsvare disse prinsippene og verdiene er et felles ansvar for alle medlemsland, uten unntak, sier han.