Meny

Israelsk angrep mot Hamas-mål

Palestinske demonstranter satte fyr på bildekk for å ødelegge sikten for israelske soldater under fredagens protester langs grensegjerdet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Israelske jagerfly har rammet Hamas-mål på Gazastripen som svar på at palestinere søndag brøt seg gjennom grensegjerdet og utplasserte bomber.

Israelske jagerfly angrep mandag morgen mål tilhørende Hamas' væpnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigadene, i Jabalia på Gazastripen, samt et jordbruksområde nær Beit Lahia. Angrepene førte til materielle skader, men ingen personer ble rammet, ifølge palestinske sikkerhetskilder.

– Den israelske hæren ser med stort alvor på terrororganisasjonen Hamas' forsøk på å gjøre grensegjerdet om til en kampsone og å forsøke å ødelegge sikkerhets- og forsvarsrelatert infrastruktur, heter det i en uttalelse fra hæren.

Islamistbevegelsen Hamas, som har styrt Gazastripen siden 2007, har ikke påtatt seg ansvar for at palestinere søndag infiltrerte grensegjerdet og etterlot seg «eksplosive innretninger» som ble funnet av israelske soldater.

Grensegjerdet som skiller Gazastripen og Israel har dannet bakteppe for massedemonstrasjonene som fant sted fredag og fredagen i forveien. 31 palestinere har blitt drept i sammenstøt med israelske soldater de siste to ukene, ifølge tall fra palestinske helsemyndigheter.

Menneskerettighetsgrupper har i sterke ordelag kritisert hærens handlinger, og palestinere hevder demonstrantene er blitt beskutt mens de ikke utgjorde noen trussel.

Søndag besluttet Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) at den skal se nærmere på de to siste ukens sammenstøt.

Les også: Israel trekker seg fra asylavtale med FN

Populært