Meny

Ungarerne til urnene

Ungarns statsminister Viktor Orbán avsluttet valgkampen med en tale fredag. Foto: Darko Vojinovic/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ungarns statsminister Viktor Orbáns valgseier ansees som gitt når ungarerne søndag går til urnene.

Meningsmålinger har helt fram til valgdagen pekt mot seier for alliansen mellom Orbáns parti Fidesz og kristeligdemokratene KDNP. Det åpner for at Orbán kan klare å skaffe seg to tredelers flertall i nasjonalforsamlingen og dermed makt til å endre grunnloven, noe han også gjorde etter valget i 2010.

Statsministeren kan vise til både solid økonomisk fremgang og lav arbeidsledighet, men det er hans syn på innvandring, og spesielt på muslimske innvandrere, som utgjør hovedbjelken i hans popularitet.

I sin siste valgkamptale lovte Orbán å beskytte ungarerne mot innvandring.

– Migrasjon er som rust som sakte, men sikkert vil fortære Ungarn, sa han fredag.

(©NTB)

Populært