Lasteskip kolliderte med tyrkisk luksusvilla

Et lasteskip dundret lørdag inn i en historisk luksusvilla ved Bosporosstredet i Istanbul. Foto: AP / NTB scanpix.
Et lasteskip dundret lørdag inn i en historisk luksusvilla ved Bosporosstredet i Istanbul. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et lasteskip som skulle krysse Bosporosstredet i Istanbul, fikk lørdag tekniske problemer og kolliderte inn i en historisk luksusvilla ved vannkanten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Personen som førte skipet Vitaspirit, som har maltesisk flagg, mistet kontrollen som følge av de tekniske problemene og dundret rett inn i bygningsmassene, skriver tyrkiske medier.

Kollisjonen førte til at taket og resten av den øverste etasjen i luksusvillaen kollapset, og TV-bilder viser også at hele kjelleren falt ned i vannet.

Luksusvillaen som ble truffet kalles Hekimbasi Salih Efendi, den er bygget i tre og er en såkalt «yali». De er blant de mest historiske og verdifulle eiendommene langs Bosporosstredet, som deler Istanbul mellom Asia og Europa.

Villaen ble bygget av ottomanske aristokrater på 1800-tallet, og hadde ingen beboere. Den ble imidlertid leid ut til bryllup og andre seremonier.

Lasteskipet er tauet bort fra villaen, men Bosporosstredet ble etter ulykken stengt for skipstrafikk i begge retninger i en lengre periode.

Ruten over stredet er blant de mest trafikkerte skipsrutene i verden, og ble i 2017 krysset av drøyt 42.000 skip.