Meny

Flyangrepene mot Øst-Ghouta fortsetter

Syriske regjeringsstyrker har erobret 95 prosent av Øst-Ghouta, men noen hundre opprørere fra Jaish al-Islam (bildet) holder stand i Douma. Foto: Jaish al-Islam / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Kampfly og helikoptre fortsatte i morgentimene lørdag angrepene mot Douma, den største byen i tidligere opprørskontrollerte Øst-Ghouta i Syria.

– Bombingen har ikke stanset. Det er tre kampfly og to helikoptre i lufta, opplyser hjelpearbeideren Firas al-Doumi i Douma.

Øst-Ghouta øst for Syrias hovedstad har gjennom hele krigen vært kontrollert av opprørere, men syriske regjeringsstyrker og deres allierte innledet i februar en offensiv mot området og har siden erobret rundt 95 prosent.

Opprørsgruppene i Øst-Ghouta har de siste ukene inngått avtaler og forlatt området, men en fraksjon av den største gruppen Jaish al-Islam holder fortsatt stand i Douma.

Syriske regjeringsstyrker har de siste dagene trappet opp angrepene mot byen, og fredag ble 40 sivile drept i fly- og artilleriangrep, blant dem åtte barn, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

(©NTB)

Populært