Meny

UD bekrefter at nordmann er arrestert i Colombia

Utenriksdepartementet bekrefter at en norsk statsborger er arrestert i forbindelse med opprullingen av et narkotikanettverk i Colombia.

– Vi kan bekrefte at en norsk statsborger er arrestert i Colombia. Vedkommende vil tilbys konsulær bistand på vanlig måte, skriver UD i en sms til Dagbladet torsdag morgen.

UD kan ikke si noe om grunnlaget for arrestasjonen av nordmannen og henviser spørsmål om den videre prosessen til colombianske myndigheter.

Nordmannen, som er utpekt som en av hovedpersonene i et kokainnettverk som colombiansk politi har etterforsket, skal ha vært ansvarlig for å distribuere stoffet. Ved å lure intetanende turister med utflukter med seilbåter unngikk nettverket kontroll av havnemyndighetene. Stoffet ble videre omplassert i raske båter.

I alt 13 personer er pågrepet i saken. Politiet mener smuglerligaen kan ha hatt inntekter på opptil 12 millioner dollar i måneden. Sju personer ble arrestert i internasjonalt farvann nær den mexicanske byen Acapulco med 1.022 kilo kokain i lasten. Videre ble fire personer pågrepet i bukta utenfor Cartagena med 450 kilo narkotika.

Nordmannen ankom Colombia i 2016 etter å ha sonet en narkotikadom i Norge.

Bakgrunn:  Nordmann utpekt som en av hovedmennene i colombiansk narkosak

Populært