Meny

Dansk politiker kastet ut av Bahrain

Danske Lars Aslan, som sitter i Folketinget for Socialdemokraterne, ble natt til torsdag kastet ut av Bahrain, som hevder at han er en sikkerhetsrisiko.

Aslan ble stanset på flyplassen da han ankom landet, der han skulle besøke den danske statsborgeren og menneskerettsforkjemperen Abdulhadi al-Khawaja i fengselet.

Khawaja er grunnlegger av Bahrain Centre for Human Rights (BCHR), som ble belønnet med den norske Raftoprisen i 2013. Han soner nå en livstidsdom i landet for sin rolle i demokratibevegelsen under den arabiske våren.

Aslan ble fratatt passet og holdt tilbake i 25 timer da han ankom Bahrain. Natt til mandag ble han satt på et fly til Istanbul i Tyrkia.

– Jeg hadde håpet å kunne besøke ham i fengselet. Jeg hadde regnet med å komme inn i landet, og jeg hadde slett ikke forestilt meg at jeg som folketingspolitiker ville bli fratatt passet og sjikanert på denne måten, sier Aslan.

Populært