Meny

190 dømt til lange straffer i Egypt

En egyptisk domstol dømte onsdag 190 medlemmer av Det muslimske brorskap til lange fengselsstraffer etter å ha funnet dem skyldige i terror.

35 av de tiltalte ble dømt til 25 års fengsel, 61 til 15 års fengsel og 62 til ti års fengsel. 32 andre medlemmer av Det muslimske brorskap fikk dommer på mellom tre og fem års fengsel.

Noen av de tiltale ble pågrepet i 2015, mens 124 av dem fikk sine dommer in absentia. Det er ikke kjent hvor de oppholder seg.

Domstolen i Sohag fant de tiltale skyldige i «terrorhandlinger» som å sette fyr elektrisitetsstolper og jernbanespor, samt i å ha kastet sprengladninger mot politistasjoner i Sohag-provinsen.

Menneskerettighetsgrupper er sterkt kritiske til rettsvesenet i Egypt, der hundrevis av tiltale ofte stilles for retten samtidig, uten mulighet til individuell behandling av sin sak.

Egypts første demokratisk valgte president, Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskap, ble styrtet i et militærkupp i 2012.

Tusenvis av Brorskapets medlemmer er siden kastet i fengsel, blant dem også Mursi som soner en dom på 20 år.

Amnesty International og Human Rights Watch anklager det egyptiske regimet for omfattende brudd på menneskerettighetene.

Populært