Meny

Groteske funn på Peter Madsens harddisk

Rettssaken mot den danske ubåtkapteinen Peter Madsen fortsetter onsdag. Madsen står tiltalt for å ha mishandlet, drept og lemlestet den svenske frilansjournalisten Kim Wall om bord i den selvbygde ubåten sin Nautilus. Rettspsykiaterne i saken har betegnet Madsen som en seksuelt pervers 47-åring med psykopatiske trekk. Arkivfoto fra 2008: AP / NTB scanpix.

Flere filmsekvenser og bilder relatert til tortur og drap ble funnet på drapstiltalte Peter Madsen harddisk. Det kom fram i retten onsdag.

En rapport fra Danmarks nasjonale cyberkrimsenter (NC3) viser at den drapstiltalte ubåtkapteinen Peter Madsen hadde store mengder groteske og brutale videoklipp og bilder på harddisken på datamaskinen sin.

Blant funnene som ble presentert i København byrett onsdag morgen er 135 motiver med drap og 146 filer med mishandling av kvinner som blant annet får halsen skåret over og blir brent.

Det skriver den danske avisen BT i sin dekning av den niende rettsdagen i saken mot Peter Madsen.

Madsen er tiltalt for overlagt drap, likskjending og seksuelle handlinger av særlig farlig karakter mot den svenske journalisten Kim Wall.

Les også: Ubåtekspert avviser Madsens forklaring om kullosforgiftning

Flere mapper

Det ble også funnet 41 stillbilder av hengte jenter fra animasjonfilm, to videoer som viser halshugging av kvinner, og kvinner som får halsen skåret over med små kniver. I tillegg fant NC3 og politiet syv filer med spidding og hjemmelaget porno.

Ifølge BT inneholder Madsens harddisk flere mapper med påskrifter som henrettelse, nazi-henging, maskingevær og hengning. Til sammen inneholdt harddisken 300 filer knyttet til henging, ifølge anklageren. En av filene viser en hegning av seks-syv personer av begge kjønn - hvor handlingen deretter går over i seksuell aktivitet.

Madsens forsvarer understreker at dateringen av filene viser når de sist ble åpne. De fleste filene skal ha vært åpnet i 2017, mens noen av dem ikke synes å ha vært åpnet siden 2015.

Les også: Filmregissør: – Madsen sa han muligens var psykopat

Tiltalt for drap

Den svenske journalisten Kim Wall ble meldt savnet da hun ikke kom tilbake etter en ubåttur med Madsen i august i fjor. Neste morgen sank ubåten og Madsen ble reddet opp av sjøen.

Senere ble Walls kroppsdeler funnet i sjøen. De var utstyrt med metallrør slik at de skulle synke lettere.

Motivet for drapet er uklart, men rettspsykiaterne har tidligere betegnet Madsen som en seksuelt pervers 47-åring med psykopatiske trekk.

Les også: Madsen motsatte seg avspilling av bestialsk video

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært