Duterte kaller FN-sjef tomskalle

President Rodrigo Duterte er kjent for sitt fargerike språk. Foto: Bullit Marquez / AP / NTB scanpix
President Rodrigo Duterte er kjent for sitt fargerike språk. Foto: Bullit Marquez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filippinenes president Rodrigo Duterte kalte FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, en tomskalle i en tale sent tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hei, din horesønn, kommissær, trenger jeg en psykiater? Psykiateren sa til meg: «Du er ok, du er bare glad i å banne», sa Duterte i talen.

Bakgrunnen er Zeids uttalelse i mars om at Duterte trenger «psykiatrisk utredning». Uttalelsen kom etter Duterte truet med å slå til FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, Agnès Callamard, hvis hun etterforsker ham.

Duterte understreket i talen at han var blitt frarådet å kommentere Zeids uttalelse, men at han ønsket «hevn».

– Du har et stort hode, men det er tomt. Det finnes ikke noe grå substans mellom ørene dine. Det er hult. Det er tomt. Det rommer ikke engang nok næringsstoff til at det kan vokse hår på hodet ditt, for det er ikke noe der, sa Duterte og tok seg til hodet.

Han forsvarte også sin krig mot narkotika.

– Dreper jeg folk? Ja, jeg dreper folk. Kom igjen, bruk narkotika og se hva som skjer. Jeg har allerede bedt dere stoppe, sa Duterte, før han kom med en kommentar rettet til menneskerettighetsgrupper:

– Dere drømmer om dere tror dere kan fengsle meg.

Det er ikke første gang 73-åringen går løs på en av verdens toppledere, både tidligere president Barack Obama og Pave Frans har fått gjennomgå.