Italia tar fatt på regjeringskabal

Gatekunst viser Luigi Di Maio og Matteo Salvini i het omfavnelse. De to partilederne tar onsdag fatt på arbeidet med å danne en regjering Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
Gatekunst viser Luigi Di Maio og Matteo Salvini i het omfavnelse. De to partilederne tar onsdag fatt på arbeidet med å danne en regjering Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Italia tar onsdag fatt på arbeidet med å forsøke å forme en ny regjering, en måned etter valget i landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to partiene som ble størst i det italienske valget, Femstjernersbevegelsen og Ligaen, har så langt vist liten vilje til å inngå kompromisser. Dermed er det fortsatt uklart hva slags regjering Italia vil få.

Tirsdag kveld sa Femstjernersbevegelsens statsministerkandidat Luigi Di Maio til italiensk TV at han kun vil samarbeide med sentrum-venstrepartiet PD eller Ligaen. Han sa også at et samarbeid med Ligaen kun kan skje uten tidligere statsminister Silvio Berlusconis Forza Italia.

– Salvini må velge mellom revolusjon og restaurering. Han må enten gå fra Berlusconi og endre Italia eller bli ved hans side og ikke endre noen ting, sa Di Maio.

Ligaens leder Matteo Salvini svarte på Facebook og sa at i motsetning til Femstjernersbevegelsen ønsker ikke hans parti et samarbeid med PD som er blitt avvist at det italienske folket. Han påpekte også at Ligaen er villig til å diskutere samarbeid med Di Maio, men det må skje uten pålegg og veto.

Personvernpolicy