Meny

Honduras: Trumps trussel om bistandskutt en ubehagelig overraskelse

Migranter fra Mellom-Amerika legger hver påske ut på en marsj nordover mot USA, noe som har falt president Donald Trump tungt for brystet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Honduras reagerer sterkt på at USAs president Donald Trump tirsdag fyrte av flere rasende Twitter-meldinger hvor han blant annet truet med bistandskutt.

Bakgrunnen for trusselen mot et av USAs fremste allierte land i Mellom-Amerika, er en såkalt karavane med migranter som hver påske legger av gårde derfra nordover mot USA.

– Denne omtalen av landet vårt er en ubehagelig overraskelse. Vi avviser uttalelsen fullstendig ettersom det ikke er sikkert at det finnes noen karavane med honduranere, sier den honduranske ministeren Ebal Diaz til nyhetsbyrået AFP.

Tirsdag tvitret Trump:

– Den store karavanen av folk fra Honduras, som nå krysser Mexico og setter kursen for vår «svake lover»-grense, bør stanses før den kommer hit. Melkekua NAFTA står på spill, og det samme gjør bistanden til Honduras og landene som tillater at dette skjer. Kongressen MÅ GJØRE NOE NÅ!

Diaz anklager Trump for å bruke Honduras til å presse amerikanske folkevalgte til å vedta strengere migrasjonslover. Han understreker også at Honduras har gjort betydelig fremgang i arbeidet med å bekjempe kriminalitet.

– Dessverre vil vold fortsette å prege latinamerikanske land så lenge USA ikke klarer å få bukt med narkotikakonsumet i landet, sier Diaz.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært