Fire personer skutt og såret i YouTube-hovedkvarteret i USA

Følg direktesendingen fra California her
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire personer er skutt og såret i YouTubes hovedkvarter i San Bruno i California. En kvinne, trolig gjerningspersonen, er død, opplyser lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Følg direkterapportering fra skytingen nederst i saken.

– Da vi kom til stedet klokken 12.48 ble vi møtt av flere ansatte som flyktet fra bygget. Det var veldig kaotisk. Vi traff først på en person med skuddskader, minutter senere en annen. Sistnevnte så ut til å være selvpåført. Vi fant to andre ofre i en annen bedrift, sier politisjef i San Bruno, Ed Barberini, på en pressekonferanse.

Han understreker at det dreier seg om fire ofre, og det som trolig er en kvinnelig gjerningsperson som er død på stedet. Hennes skuddskader skal være selvpåført.

San Francisco General Hospital bekrefter at det har mottatt skuddofre. De opplyser ifølge CNN at det dreier om en 32 år gammel kvinne, en 27 år gammel kvinne og en 36 år gammel mann. Tilstanden skal ifiølge kanalen være alvorlig for den 32 år gamle kvinnen, mens den andre er lettere skadd. Tilstanden er kritisk for mannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barberini sier etterforskningen pågår for fullt og at politiet fortsatt gjennomsøker bygningen.

Løp i panikk

Skytingen ser ut til å ha funnet sted på en utendørskafé som ligger på bakkeplan i YouTube-bygningen, melder CBS , men omstendighetene er fortsatt uklare.

– Aktiv skytter ved YouTube-hovedkvarteret. Hørte skudd og så folk løpe mens jeg satt ved skrivebordet. Forskanser meg nå inne på et rom sammen med kolleger, skrev YouTube-ansatt, Vadim Lavrusik, på Twitter like etter at skytingen begynte. Kort tid etterpå skrev han at de var blitt evakuert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen ansatt, produktsjef Todd Sherman, tvitret at folk løp ut fra bygningen i panikk.

– Vi satt i et møte og så hørte vi folk å løpe, fordi gulvet ristet. Først trodde vi det var jordskjelv, skrev han.

– Det er definitivt noe som skjer. Broren min og andre løp ut av bygningen da de hørte det som lignet på lyden av kinaputter. Fem politibiler kom til stedet, skrev en annen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump informert

– Jeg har akkurat blitt informert om skyteepisoden ved Youtubes hovedkvarter i San Bruno. Våre tanker og bønner går ut til alle involverte. Takk til våre fenomenale polititjenestefolk og nødetatene som jobber på stedet, tvitret USAs president Donald Trump like før midnatt norsk tid.

Bilder på Twitter, tatt fra YouTube-hovedkvarteret, viser flere politibiler, ambulanser og brannbiler parkert i gatene utenfor. Et helikopter fra et fjernsynsselskap viser politiet kroppsvisitere folk som er samlet utenfor bygningen.