Meny

Lærerdemonstrasjoner for høyere lønn i flere delstater i USA

Lærere fra hele delstaten Kentucky samlet seg i delstatsforsamlingen mandag, med krav om mer penger til utdanning og endringer i delstatens pensjonsordninger. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Mange skoler er stengt for andre dag på rad i delstaten Oklahoma i USA tirsdag. I Kentucky har lærere protestert i delstatsforsamlingens bygning.

Delstaten besluttet forrige uke å øke lærerlønningene med mellom 15 og 18 prosent, men mange lærere i Oklahoma sier dette ikke er nok.

–Hvis jeg ikke hadde hatt to jobber, ville jeg trengt matkuponger, sier Rae Lovelace, enslig mor og lærer for tredjeklasse ved den offentlige skolen Leedey nordvest i Oklahoma.

I delstaten Kentucky samlet lærerne seg i delstatsforsamlingshuset i Frankfot mandag, etter at politikerne besluttet å kutte i pensjonsordningene for nye lærere. I etterkant av demonstrasjonen har politikerne i delstaten foreslått å øke utdanningsbudsjettet, i et forsøk på å roe ned et læreropprør som også har spredd seg til andre deler av USA.

Opprøret er inspirert av at lærere i delstaten Vest-Virginia sikret seg 5 prosent lønnsøkning etter en omfattende streik.

Også i Arizona vurderer lærerne å streike, med krav om 20 prosent lønnsøkning.

(©NTB)

Populært