Meny

Trump gratulerer Egypts president med gjenvalget

President Donald Trump gratulerer sin egyptiske kollega Abdel Fattah al-Sisi med gjenvalget og sier han ser fram til et strategisk samarbeid.

Sisi vant søndagens valg med hele 97 prosent av stemmene. Men valgdeltakelsen var kun på 41 prosent, og Sisi hadde ingen seriøse utfordrere.

I en uttalelse fra Det hvite hus mandag, gratulerer Trump Sisi med seieren men nevner ingenting om kritikken både fra den egyptiske opposisjonen og internasjonalt om at valget verken var rettferdig eller åpent. I uttalelsen kommenteres det heller ingenting om de mange bruddene på menneskerettighetene i Egypt.

– De to lederne (Trump og Sisi) stadfester det strategiske samarbeidet mellom USA og Egypt og understreker at de ser fram til fordelene av dette partnerskapet og å ta tak i felles utfordringer, står det å lese i uttalelsen fra Washington.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært