Dødstallet på Gazastripen har steget til 17

Palestinske demonstranter er samlet like ved grensen mellom Israel og Gazastripen søndag kveld. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix
Palestinske demonstranter er samlet like ved grensen mellom Israel og Gazastripen søndag kveld. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En palestiner er død etter å ha blitt skutt i magen av israelske soldater under protestene på Gazastripen fredag. Dermed er dødstallet oppe i 17.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er palestinske helsemyndigheter som mandag opplyste at uroen har krevd sitt 17. dødsoffer, en 29 år gammel mann som før helgen deltok i demonstrasjonene ved Khan Younis sør på Gazastripen.

I tillegg til at 17 personer ble drept, ble 1.400 såret, hvorav over 750 ble truffet av skarpe skudd, ifølge myndighetene på Gazastripen.

Titusener av mennesker deltok i det som beskrives som en av de største protestene i den palestinske enklaven på flere år.

Israel har forsvart voldsbruken med at palestinerne nærmet seg det strengt bevoktede grensegjerdet, og myndighetene hevder også at det var helt nødvendig å skyte mot palestinere som kastet stein og som rullet brennende bildekk mot sperringene. Palestinerne sier imidlertid at de som ble skutt, ikke utgjorde noen fare for de israelske soldatene.

Både FN og EU har krevd en uavhengig granskning, men det avviser Israel.

Personvernpolicy