Meny

Minst fire soldater drept i angrep mot AU-base i Somalia

Minst fire ugandiske soldater ble drept da rundt 100 al-Shabaab-opprørere angrep en av basene til Den afrikanske unionens fredsbevarende styrke i Somalia.

Tungt bevæpnede krigere fra islamistgruppa gikk til angrep på militærbasen, 150 kilometer sør for hovedstaden Mogadishu i morgentimene søndag.

To selvmordsbombere i bil sprengte seg utenfor inngangen til den tungt bevoktede basen i Nedre Shabelle-regionen, opplyser den somaliske obersten Ahmed Hassan.

Nesten 100 krigere gikk så til angrep med maskingevær og bombekastere.

– Angrepet ble drevet tilbake, men flere soldater ble drept i bombeeksplosjonen, sier Hassan.

Talsmann Richard Karemire i den ugandiske hæren sier fire soldater fra Uganda ble drept og seks lettere såret. 22 opprørere ble drept og resten ble drevet tilbake, ifølge Karemire.

Al-Shabaab tok på seg ansvaret for angrepet og hevder 59 AU-soldater ble drept, sammen med 14 av deres egne krigere.

Lokale innbyggere forteller om eksplosjoner og vedvarende skuddvekslinger, og livredde sivile flyktet inn i bushen da kampene brøt ut.

Al-Shabaab har sverget troskap til al-Qaida og kjemper for en islamsk stat i Somalia. Opprørsgruppa angriper AU-styrken og regjeringsbygninger, og de har også gjennomført en rekke terroraksjoner mot sivile mål som hoteller og restauranter.

I oktober i fjor ble over 500 mennesker drept da en selvmordsbomber fra al-Shabaab sprengte en bilbombe i hovedstaden Mogadishu.

(©NTB)

Populært