Meny

Kim på sørkoreansk popkonsert i Pyongyang

Medlemmene av det populære sørkoreanske popbandet Red Velvet fotografert ved ankomst til et hotell i Pyongyang lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nord-Koreas leder Kim Jong-un var i publikum under en sørkoreansk storkonsert med det populære bandet Red Velvet og en rekke andre artister i Pyongyang.

Kim hadde med seg kona Ri Sol Ju på konserten i Nord-Koreas hovedstad, melder sørkoreanske medier søndag kveld.

En rekke ledende sørkoreanske musikere sto på scenen under søndagens arrangement. Det er første gang på over ti år at sørkoreanske artister opptrer i nabolandet i nord. De skal holde en andre forestilling tirsdag.

Konsertene går av stabelen under et diplomatisk tøvær som startet på nyåret og som har utviklet seg raskt siden. 27. april skal Kim etter planen møte Sør-Koreas president Moon Jae-in i en grenselandsby på Koreahalvøya.

Totalt 120 personer er med i den sørkoreanske artistgruppa – deriblant musikere, dansere, teknikere og taekwondoartister.

Blant dem er de fem medlemmene av bandet Red Velvet, som er en del av Sør-Koreas enormt populære K-pop-bølge.

Sørkoreanske medier melder at Kim klappet i hendene under forestillingen i Øst-Pyongyangs Grand Theatre, som har plass til 1.500 publikummere. Etterpå håndhilste han på sørkoreanske artister og tok et gruppebilde sammen med dem.

Det var på forhånd uklart om den nordkoreanske diktatoren ville være blant publikum under konserten.

(©NTB)

Populært