Russland: – Terrorister nesten fjernet i Øst-Ghouta

Utenriksminister Sergej Lavrov i forkant av pressekonferansen fredag om situasjonen i Syria. Foto: AP/NTB scanpix
Utenriksminister Sergej Lavrov i forkant av pressekonferansen fredag om situasjonen i Syria. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syriske styrker har «nesten utradert terroristene» i Øst-Ghouta utenfor Damaskus, hevder Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den syriske regjeringen, med Russland i ryggen, innledet tidligere i år en voldsom offensiv mot området som lenge har vært kontrollert av ulike opprørsgrupper.

– Som et resultat av antiterroroperasjonen i Øst-Ghouta er terroristene nesten utradert i denne forstaden til den syriske hovedstaden, sa Lavrov på en pressekonferanse i Moskva torsdag.

Pressekonferansen ble holdt etter et møte mellom Lavrov og FNs Syria-utsending Staffan de Mistura.

Minst 1.500 mennesker er drept i offensiven mot Øst-Ghouta den siste måneden, ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). FN anslår at 45.000 mennesker er drevet på flukt.

Ifølge russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu har over 130.000 flyktninger og over 11.000 væpnede opprørere forlatt Øst-Ghouta gjennom såkalte humanitære korridorer. Han tror sivile vil få mulighet til å vende tilbake til området i løpet av de nærmeste dagene.

Les også: Flyktninghjelpen viser trollmeldinger i annonsekampanje