Sarkozy stilles for retten i sak om korrupsjon og forsøk på å påvirke dommer

Tidligere president Nicolas Sarkozy varsler at han vil anke beslutningen om å stille ham for retten.
Tidligere president Nicolas Sarkozy varsler at han vil anke beslutningen om å stille ham for retten. Foto: Jeff Pachoud / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy skal stilles for retten, anklaget for korrupsjon og forsøk på å påvirke en dommer, melder franske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også dommeren, Gilbert Azibert, samt Sarkozys advokat er ventet å bli stilt for retten. Sarkozy er anklaget for å ha samarbeidet med sin advokat for å påvirke dommeren, melder BBC.

Saken dreier seg om en telefonavlytting i 2014 da Sarkozy skal ha prøvd å påvirke dommere som hadde startet gransking av hans valgkampfinansiering i 2007 – en sak som dreide seg om at han skal ha mottatt ulovlige pengebidrag fra L'Oreal-arving Liliane Bettencourt. Han ble senere frikjent.

Sarkozy har anledning til å anke torsdagens beslutning om å stille ham for retten, noe den 63 år gamle tidligere presidenten allerede har sagt han vil gjøre, skriver Le Monde.

Les også: – Sarkozy siktet for ulovlig pengebidrag fra Gaddafi

Hevn for angrep på Gaddafi

I forrige uke ble Sarkozy i en annen sak siktet for korrupsjon ved å ha tatt imot nærmere en halv milliard kroner fra den libyske diktatoren Muammar Gaddafi til valgkampen i 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarkozy er fra før tiltalt for ulovlig valgkampfinansiering i forbindelse med forsøket på å bli gjenvalgt som president i 2012.

Sarkozy nekter for å ha gjort noe galt. Han hevdet i forrige uke at han har vært utsatt for et «helvete» helt siden påstandene først kom i 2011. Anklagene er hevn for at Frankrike sendte krigsfly for å nedkjempe Gaddafi, har Sarkozy sagt.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land styrtet landets leder Muammar Gaddafi i 2011.

Aktuelt: Kinas kommunistparti kjemper mot korrupsjon