FN fordømmer rakettangrep mot Saudi-Arabia

FNs sikkerhetsråd fordømmer Houthi-bevegelsens rakettangrep mot Saudi-Arabia søndag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
FNs sikkerhetsråd fordømmer Houthi-bevegelsens rakettangrep mot Saudi-Arabia søndag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste de flere rakettangrepene mot Saudi-Arabia søndag, som Houthi-bevegelsen i Jemen står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den saudiledede koalisjonen opplyste søndag at de hadde skutt ned sju raketter sendt fra Jemen. En person ble drept og to ble skadd etter å ha blitt truffet av deler av et missil. Angrepet skjedde på treårsdagen for Saudi-Arabias intervenering i Jemen.

– Sikkerhetsrådet uttrykker uro over houthienes intensjoner om å fortsette disse angrepene mot Saudi-Arabia, og om å angripe andre land i regionen, heter det i en pressemelding.

FN ønsker å gå i dialog for å finne en politisk løsning som kan stanse krigen i Jemen som nå har vedvart i tre år.

Konflikten startet da en koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i krig mot Houthi-bevegelsen etter at den drev den jemenittiske regjeringen ut av hovedstaden Sana i september 2014. Krigen har krevd over 10.000 menneskeliv.

Tirsdag møtte den saudiarabiske prinsen Mohammed bin Salman FNs generalsekretær António Guterres. Her overrakte prinsen en donasjon på 7 milliarder kroner til FNs humanitære arbeid i Jemen. Guterres takket prinsen, men vektla at det viktigste er en politisk løsning i landet og at en humanitær respons ikke er nok.

Personvernpolicy