Italia øker sikkerheten etter to terrortrusler på to dager

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italia øker sikkerhetsnivået onsdag kveld etter at to terrormistenkte med tilknytning til IS har blitt pågrepet de siste 48 timene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble en lærer pågrepet i byen Foggia for å ha lært opp barn til jihad. Dagen etter ble en mann pågrepet i Torino, mistenkt for terrorplanlegging. Som et resultat, innkalte landets innenriksminister Marco Minniti til et ekstraordinært møte i Roma der han ba om styrking av sikkerheten rundt landets turistområder og andre folksomme steder.

– Alle politistyrker og etterretningstjenester vil bli utstasjonert kontinuerlig på anti-terror-fronten, sier Minniti i en pressemelding.

Pågripelsen av en 23-år gammel mann i Torino fant sted etter at han hadde begynt å søke på måter man kan utføre terrorangrep på. Politisjef i byen, Francesco Messina, sier Elmahdi Halili hadde gjort flere internettsøk på IS’ eget nyhetsnettsted. Han skal ha søkt på hvordan man knivstikker folk og hvordan man bruker lastebiler til forskjellige angrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksministeren omtaler handlingene til den pågrepne læreren i Foggia som «forferdelig skumle» og lik metodene IS bruker i Syria og Irak. Han sier at Italia er utsatt for en stor terrortrussel, men så lagt er landet det eneste store europeiske landet som ikke har blitt rammet av IS-angrep.

Torsdag skal Pave Frans delta i en seremoni i Roma i forbindelse med skjærtorsdag.