Tusener av parisere mintes drept jødisk kvinne

Tusener av franskmenn deltok i en marsj for å minnes en 85 år gammel jødisk kvinne som ble drept i sin leilighet i helgen. Antisemittisme dreper, står det på plakaten. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Tusener av franskmenn deltok i en marsj for å minnes en 85 år gammel jødisk kvinne som ble drept i sin leilighet i helgen. Antisemittisme dreper, står det på plakaten. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flere tusen mennesker gikk onsdag i en stille marsj gjennom Paris for å minnes en jødisk kvinne som ble drept i det som trolig var et antisemittisk angrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere ministre og partiledere deltok i markeringen for 85 år gamle Mireille Knoll, som under andre verdenskrig overlevde holocaust ved å flykte utenlands. Hennes forbrente lik ble funnet i hjemmet hennes i Paris sist helg.

Høyrepopulistiske Nasjonal Fronts leder Marine Le Pen møtte opp selv om hun på forhånd ble bedt av Frankrikes jødiske organisasjon CRIF, som arrangerte marsjen, om å holde seg unna. Hun ble møtt av høylytt buing da hun kom.

– Jeg har rett til å være her, sa hun til pressen idet hun insisterte på at hennes parti har bekjempet antisemittisme i årevis mens hun har ledet partiet. Nasjonal front ble stiftet av hennes far, som var kjent for å mene at holocaust aldri fant sted.

Også venstrelederen Jean-Luc Melenchon nektet å respektere en oppfordring om å holde seg unna, og også han ble møtt av buing da han ankom markeringen. Melenchon og Le Pen forlot marsjen etter kort tid.

– Jeg gjorde det veldig klart. Jeg forklarte at det høye antall antisemitter både på ytre venstre og ytre høyre fløy gjorde disse partiene uakseptable, sa CRIFs leder Francis Kalifat.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden