Katalansk eksminister har overgitt seg til skotsk politi

Den tidligere katalanske utdanningsministeren Clara Ponsati har som ventet overgitt seg til politiet i Skottland, hvor hun har levd i eksil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble bekreftet onsdag ettermiddag av vitner og AFPs fotografer, som tok bilder av Ponsati og hennes advokat Aamer Anwar på vei inn til St. Leonards politistasjon i den skotske hovedstaden.

Anwar kunngjorde allerede tirsdag at Ponsati ville overgi seg, etter at spanske myndigheter utlyste en internasjonal arrestordre på Ponsati, ekspresident Carles Puigdemont og elleve andre katalanske separatister.

– Jeg har gjort en avtale med politiet om at professor Clara Ponsati frivillig vil melde seg på St. Leonards politistasjon i Edinburgh, sa advokat Anwar.

Senere onsdag er det planlagt et rettsmøte, og Anwar har uttalt at han vil be om at klienten løslates mot kausjon i vente på en ny høring.

Ponsati var utdanningsminister i Catalonia da regionen i fjor høst erklærte seg uavhengig fra Spania. Etter at Spanias regjering avsatte den katalanske regionregjeringen, valgte hun å forlate landet.

Hun dro først til Brussel sammen med den avsatte regionpresidenten Carles Puigdemont og flere andre katalanske ministre. Tidligere denne måneden gikk hun tilbake til sin tidligere stilling som økonomiprofessor ved University of St. Andrews i Skottland.

Puigdemont ble pågrepet i Tyskland søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden