Meny

Russland positive til møtet mellom Nord-Korea og Kina

. (Yuri Kadobnov/Pool Photo via AP) Foto: NTB scanpix
Russland ser på møtet mellom Nord-Koreas Kim Jong-un og Kinas Xi Jinping som et skritt i riktig retning, ifølge det russiske utenriksdepartementet. 

– Møtet kan styrke den positive utviklingen på Korea-halvøya, mener departementet, som også opplyser om at Russland vil fortsette å jobbe for å få tettere bånd til Kina. Formålet skal være å løsne spenningene rundt Nord-Korea.

Uttalelsene fra Russland kommer som følge av Kim Jong-uns besøk i Beijing, hans første utenlandsbesøk siden han tok over makten i 2011. Flere analytikere tror et møte mellom Putin og Kim kan være nært forestående, og russiske medier spekulerer nå i om Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho planlegger et Moskva-besøk i april.

Under møtet skal Kim ha erklært at han er innstilt på å forplikte seg til atomnedrustning på Koreahalvøya.

(©NTB)

Populært