Åpen for alle - alltid

To journalister i Ecuador er kidnappet nær grensen til Colombia

Ansatte fra avisen El Comercio med lys utenfor regjeringsbygget for å kreve at myndighetene i Ecuador sikrer at de to journalistene og sjåføren som mandag ble kidnappet, løslates. Foto: AP / Dolores Ochoa / NTB scanpix
Ansatte fra avisen El Comercio med lys utenfor regjeringsbygget for å kreve at myndighetene i Ecuador sikrer at de to journalistene og sjåføren som mandag ble kidnappet, løslates. Foto: AP / Dolores Ochoa / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To journalister som jobber i en avis i Ecuador er kidnappet nær grensen til Colombia, ifølge myndighetene. Vold langs grensen har økt de siste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Journalistene som jobber i avisen El Comercio, og deres sjåfør, forsvant etter å ha passert en av kontrollpunktene til det ecuadorianske militæret, som advarte de tre om at det kunne være farlig å dra nærmere grensen, ifølge Cesar Navas, innenriksministeren i Ecuador.

De tre ble tatt mandag morgen og fraktet til Colombia og er i god behold, ifølge myndighetene, som skal ha vært i kontakt med kidnapperne.

Volden langs grensen til Colombia har økt de siste ukene som følge av sammenstøt mellom offentlige tjenestemenn og både narkotika- og menneskehandelgrupper samt dissidenter fra den tidligere FARC-geriljaen i Colombia.