Meny

Saudi-Arabia gir milliardsum til humanitært arbeid i Jemen

Saudi-Arabias prins Mohammed bin Salman Al Saud overrakte FNs generalsekretær António Guterres en donasjon på 7 milliarder kroner til det humanitære arbeidet i Jemen. Foto: Eskinder Debebe / FN / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater gir 7 milliarder kroner til FNs humanitære arbeid i Jemen, tross Saudi-ledet krigføring i landet.

Den saudiarabiske prinsen Mohammed bin Salman overrakte donasjonen tirsdag da han møtte FNs generalsekretær António Guterres. De to møttes for å diskutere situasjonen i Jemen, som FN har kalt den verste humanitære krisen i verden der over 22 millioner mennesker trenger nødhjelp.

Guterres takket prinsen for donasjonen, som dekker nesten en tredel av den totale summen FN har søkt for humanitært arbeid i landet i år.

– På den annen side vet vi at det ikke finnes noen humanitær løsning på humanitære problemer. Løsningen er politisk, og vi stiller oss utelukkende til deres rådighet for å kunne samarbeide om en mulig politisk løsning, sa Guterres til prinsen.

De to diskuterte også beskyttelsen av sivile og nødvendigheten for humanitær tilgjengelighet og åpne havner.

Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir kaller møtet «veldig produktivt og omfattende». Han sier de to diskuterte unngåelse av utenlandsk innblanding i Jemen, spesielt fra Iran.

Eksperter fra FN og flere vestlige land har anklaget Iran for å bevæpne den sjiamuslimske Houthi-bevegelsen som en koalisjon frontet av Saudi-Arabia har kriget mot i tre år.

Irans utenriksdepartement har fordømt krigføringen til den saudiledede koalisjonen.

Konflikten startet et halvt år etter at Houthi-bevegelsen drev den jemenittiske regjeringen ut av hovedstaden Sana i september 2014, og har krevd over 10.000 menneskeliv.

(©NTB)

Populært