Etiopias regjeringsparti har valgt ny leder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etiopias regjeringsparti har valgt Abiy Ahmed til ny leder etter at landets statsminister Hailemariam Desalegn trakk seg forrige måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er Ahmed satt til å ta over for Desalegn, som trakk seg etter en landsdekkende bølge av protester mot regjeringen.

Etiopia har i flere måneder vært preget av omfattende protester og krav om større frihet. Flere hundre mennesker har mistet livet i demonstrasjonene, og titusener er arrestert.

Ahmed har oromo-bakgrunn, den største etniske folkegruppen i landet, og blir den første statsministeren fra denne gruppen siden partiet tok makten i 1991. Oromia er den største regionen i Etiopia, og oromo-befolkningen er representert av opposisjonspartiet Oromo Federalist Congress party. Mange etiopiere håper dermed at Ahmed vil føre til større endringer innad i partiet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Desalegn ledet det østafrikanske landet fram til februar i år etter at tidligere statsminister Meles Zenawi døde i 2012. I mange år under Zenawi og inn i Desalegns styre ble Etiopia forsømt for grov undertrykking og pågripelser av kritiske journalister og opposisjonspolitikere.

Det strenge regimet har imidlertid samtidig sørget for at det fattige Etiopia i flere år har vært en av Afrikas raskest voksende og mest vellykkede økonomier.