Åpen for alle - alltid

Gisseltakers kjæreste skal være siktet etter Frankrike-terror

Redouane Lakdim tok fredag flere gisler i supermarkedet SuperU i Trèbes i Frankrike. Foto: Newsflare / Tarbouriech Roseline / AP/ NTB scanpix
Redouane Lakdim tok fredag flere gisler i supermarkedet SuperU i Trèbes i Frankrike. Foto: Newsflare / Tarbouriech Roseline / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 18 år gamle kjæresten til gjerningsmannen som sto bak gisselaksjonen i Frankrike fredag, er siktet for terrorrelaterte lovbrudd, ifølge kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En fransk tjenestemann opplyser tirsdag at kvinnen, Marine P., er i politiets varetekt mens hun avventer en høring. Under høringen vil det besluttes om kvinnen skal løslates mens saken etterforskes. Dette er så langt ikke bekreftet på offisielt hold.

Selv nekter kjæresten for å ha visst om gjerningsmannen Redouane Lakdims (25) angrepsplaner.

En 17 år gammel venn av Lakdim ble mandag løslatt uten siktelse.

Lakdim kapret en bil ved byen Carcassonne i Frankrike før han senere tok gisler i et supermarked i byen Trèbes. Han drepte totalt fire mennesker før han selv ble drept av politiet.

Gisseltakeren hadde stått oppført på fransk politis liste over mistenkte ekstremister siden 2014. Det har ført til mye kritikk mot politi og politikere for ikke å ha klart å forhindre angrepet.

Tirsdag sier en politikilde til nyhetsbyrået AFP at Lakdim i mars mottok et brev fra Frankrikes etterretningstjeneste DGSI om å stille på et møte.