Puigdemont lover å ikke overgi seg

Katalonias tidligere president ble søndag arrestert av tysk politi. Her snakker han under en pressekonferanse i den finske nasjonalforsamlingen torsdag i forrige uke i forbindelse med en foredragsturné i Finland. Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / AP / NTB scanpix
Katalonias tidligere president ble søndag arrestert av tysk politi. Her snakker han under en pressekonferanse i den finske nasjonalforsamlingen torsdag i forrige uke i forbindelse med en foredragsturné i Finland. Foto: Martti Kainulainen / Lehtikuva / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I en uttalelse via sin advokat sier Catalonias pågrepne eks-president Carles Puigdemont at han aldri vil overgi seg og at han vil fortsette kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Catalonias tidligere president Carles Puigdemont fikk tirsdag besøk av sin advokat, Gonzalo Boye, i fengselet i Tyskland.

Etter besøket hadde advokaten med seg en beskjed fra sin klient:

– Han sa at han aldri vil overgi seg og at det er hans melding til det katalanske folk. Han sa også at folket har rett til å uttrykke sitt ønske om en uavhengig republikk i Catalonia, sier Boye.

Han understreket samtidig at ekspresidenten også har uttrykt sin fulle tillit til det tyske rettssystemet.

– Han ba meg også si at han vil fortsette å kjempe, og at dette kommer til å bli en lang kamp, men at han vil seire, sier advokaten.

Puigdemont ble søndag pågrepet av tysk politi mens han var på vei fra en foredragsrunde i Finland til Belgia, der han bor i selvvalgt eksil. Pågripelsen kom etter at spanske myndigheter fredag utstedte en internasjonal arrestordre på ham.

Sentralmyndighetene i Madrid vil nå begjære ham utlevert til Spania. Her er Puigdemont tiltalt for oppvigleri, underslag og opprør i forbindelse med katalanernes forsøk på å løsrive seg fra Spania.

Personvernpolicy