Irland utviser russisk diplomat

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener USA har presset sine allierte til å utvise diplomater. Foto: AP / NTB scanpix.
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener USA har presset sine allierte til å utvise diplomater. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Russland vil komme med et «passende svar» til de 24 landene som har utvist russiske diplomater etter Skripal-angrepet. Nå har Irland utvist en russisk diplomat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Angrepet i Salisbury var ikke bare et angrep på Storbritannia, men også et brudd på internasjonal lov og rett, heter det i en uttalelse fra det irske utenriksdepartementet tirsdag.

Også Belgia er ventet å slutte seg til den lange listen over land som tar tydelig politisk og diplomatisk avstand fra Russland etter giftangrepet i Salisbury.

Klokken 15.30 tirsdag skal NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg holde en pressekonferanse, der han er ventet å kunngjøre NATOs reaksjoner mot Russland.

Russland retter tirsdag skytset mot USA.

– Russland vil svare kontant på USAs beslutning om å utvise 60 russiske diplomater, sier Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov ifølge Reuters.

Men utvisningen av diplomater skal ikke stå i veien for dialog om strategisk stabilitet, skal ministeren ha sagt til nyhetsbyrået RIA.

Samtidig har Russlands utenriksminister Sergej Lavrov anklaget USA for å ha satt press på landets allierte.

– Utvisningene er et resultat av kolossalt press fra USA. Vi vil selvfølgelig svare, sier Lavrov tirsdag.

Russland har tidligere respondert på Storbritannias utvisning av 23 russiske diplomater, med å utvise 23 britiske diplomater fra Russland. Det er ikke kjent om Russland nå ønsker å svare USA og EU-landene med samme mynt.

Personvernpolicy