Puigdemont-demonstranter blokkerer motorveier i Spania

Søndag var det voldsomme demonstrasjoner i Barcelona, etter at ekspresident i Catalonia, Carles Puigdemont, ble pågrepet i Tyskland. Tirsdag blokkerer flere demonstranter motorveier i Spania. Foto: AP / Felipe Dana / NTB scanpix
Søndag var det voldsomme demonstrasjoner i Barcelona, etter at ekspresident i Catalonia, Carles Puigdemont, ble pågrepet i Tyskland. Tirsdag blokkerer flere demonstranter motorveier i Spania. Foto: AP / Felipe Dana / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Katalanske demonstranter har tirsdag blokkert flere motorveier i Spania. Etter pågripelsen av Puigdemont har det vært flere demonstrasjoner i regionen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fengslingen av den katalanske ekspresidenten Carles Puigdemont, og andre separatistledere, har ført til flere demonstrasjoner i Catalonia de siste dagene, ifølge AFP.

En hovedvei i Figueres, nær grensen til Frankrike ble tirsdag blokkert av demonstranter. Det samme gjelder en vei mellom Tarragona og Valencia, ifølge trafikkselskapet i regionen. Demonstrantene skal også ha inntatt flere veier i Barcelona.

Søndag demonstrerte rundt 50.000 mennesker i Barcelonas gater, i protest mot pågripelsen av ekspresident Carles Puigdemont. Over 50 personer ble skadd i sammenstøt og minst 14 er pågrepet. Demonstrantene bar plakater med bilde av Puigdemont, og mange av dem hadde iført seg det katalanske flagget, et av de viktigste symbolene for selvstendighetskampen i den spanske regionen.

Puigdemont ble søndag pågrepet i Tyskland mens han var på vei fra en foredragsrunde i Finland til Belgia, der han bor i selvvalgt eksil. Han ble framstilt for varetektsfengsling i en tysk domstol mandag, som besluttet å holde Puigdemont i varetekt.