Sierra Leone utsetter presidentvalget

Valglokaler under den første valgrunden i Freetown i Sierra Leone 7. mars. Foto: Cooper Inveen / AP / NTB scanpix
Valglokaler under den første valgrunden i Freetown i Sierra Leone 7. mars. Foto: Cooper Inveen / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sierra Leones høyesterett har mandag godkjent valgkommisjonens ønske om å utsette valget i landet fra 27. mars til 31. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesteretten i Sierra Leone valgte å heve en kjennelse fra lørdag som satte en stopper for valgkommisjonens arbeid, etter at medlemmer i regjeringspartiet klaget inn uregelmessigheter i valgets første runde 7. mars.

Landets høyesterett har mandag hevet kjennelsen, og godkjent kommisjonens søknad om utsatt valg til lørdag 31. mars.

I valgets første runde sikret Julius Maada Bio (53) fra opposisjonspartiet Sierra Leones folkeparti (SLPP) seg 43,3 prosent av stemmene, men Samura Kamara (67), kandidaten til regjeringspartiet Hele folkets kongress (APC) fikk 42,7 prosent. I alt deltok 16 kandidater, blant dem to kvinner.

Ettersom ingen av dem fikk 55 prosent av stemmene, arrangeres lørdag det som blir den siste og avgjørende valgrunden mellom Bio og Kamara.

Sierra Leone har hatt politisk stabilitet i landet helt siden den blodige borgerkrigen i 2002. Landet har likevel måttet håndtere andre utfordringer, og årets presidentvalg er den første siden det vestafrikanske landet ble rammet av ebola-epidemien. Epidemien tok livet av nesten 4.000 mennesker.

Personvernpolicy