Serbias president langer ut mot Kosovo etter pågripelse av serbisk politiker

Kosovisk politi fører Marko Djuric til politistasjonen i Kosovos hovedstad Pristina. Foto: Visar Kryeziu.
Kosovisk politi fører Marko Djuric til politistasjonen i Kosovos hovedstad Pristina. Foto: Visar Kryeziu. Foto: NTB scanpix

Serbias president Aleksandar Vucic kaller Kosovo for en «terroriststat» etter at den høytstående serbiske politikeren ble pågrepet i Mitrovica i Kosovo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den serbiske politikeren Marko Djuric ble pågrepet og utvist da han brøt et besøksforbud i Mitrovica, som ligger i et delt og serbiskdominert område i Kosovo. Under pågripelsen skal kosovisk politi ha brukt tåregass mot serbiske demonstranter.

– Kosovo er en terrorist- og bandittstat med støtte fra vestlige krefter, sa Vucic som kalte pågripelsen en «brutal provokasjon».

– Vi vil gjøre alt vi kan for fred, men vi vil ikke tillate at noen setter våre borgeres sikkerhet i fare, sa Vucic.

Samtidig har Kosovos utenriksminister Behgjet Pacolli hyllet lokalpolitiet for å ha handlet i tråd med Kosovos lover. Ministeren sier Djuric ble advart en rekke ganger før han ble pågrepet.

– Alle bør respektere lovene i landet de er i, sa Pacolli

EU har manet til besinnelse i konflikten mellom Kosovo og Serbia, og EUs utenrikssjef Federica Mogherini sier hun mandag har snakket med både Vucic og hans motpart i Kosovo Hashim Thaci.

Personvernpolicy